Μέγεθος εικόνας

image size στο Photoshop

Έστω ότι ανοίγουμε μία εικόνα και επιθυμούμε να φτιάξουμε το μέγεθος της, έχουμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Είτε από το image size είτε με το crop.

Μέγεθος εικόνας - Image size

1) Image size

Πάμε λοιπόν στην πάνω μπάρα και πατάμε Ιmage διαλέγοντας το image size, στο document size βάζουμε το επιθυμητό μέγεθος πλάτος (width) και ύψος (height) έχοντας αλλάξει την κλίμακα μέτρησης και διατηρώντας την και στα δύο μεγέθη. Φτιάχνουμε την ανάλυση (resolution) έχοντας τις ενδείξεις constrain proportions και resample image τσεκαρισμένες για να έχουμε την αυξομείωση των μεγεθών αναλογικά. Πατάμε Ο.Κ και το μέγεθός μας ολοκληρώθηκε.

Μέγεθος εικόνας

2) Crop

Πάμε στα εργαλεία μας και επιλέγουμε το εργαλείο crop, εμφανίζεται η μπάρα του εργαλείου, βάζουμε το επιθυμητό μέγεθος, πλάτος (width) , ύψος (height) την ανάλυση (resolution) και τοποθετώντας τον κέρσορα πάνω στην εικόνα
εμφανίζεται το εργαλείο crop, το σέρνουμε πατώντας το ποντίκι παρατεταμένα και διαμορφώνοντας το πλαίσιο που θέλουμε, ότι είναι εκτός πλαισίου θα κοπεί. Αν πάμε σε μία από τις τέσσερις γωνίες θα δούμε ότι ο κέρσορας αλλάζει σε βέλος επιτρέποντάς μας την περιστροφή και τη αυξομείωση του πλαισίου.
Πατώντας enter ή διπλό κλικ μέσα στην εικόνα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορούμε τώρα να πάμε στο image size και να αλλάξουμε το μέγεθος.

Μέγεθος εικόνας - Crop

Έλλη Καραβανάκη

www.photoshopphotography.gr

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ -IMAGE SIZE

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία