Κόκκινα μάτια στη φωτογραφία

Καταπολεμώντας το φαινόμενο των κόκκινων ματιών

Το φαινόμενο των κόκκινων ματιών οφείλεται στο φλας και κυρίως στις μηχανές που είναι ενσωματωμένο. Μπορούμε λοιπόν να τα διορθώσουμε.

Έχοντας το photoshop cs μπορούμε να τα διορθώσουμε με το εργαλείο ¨color replacement tool¨.
Το επιλέγουμε και πατάμε πάνω στα κόκκινα μάτια. Το εργαλείο αυτό έχει την ιδιότητα να χρωματίζει την περιοχή που θέλουμε αφού έχουμε επιλέξει πρώτα το χρώμα (foreground) ανάλογα με το χρώμα των ματιών του ατόμου που επιθυμούμε να αλλάξουμε. Διαλέγουμε μέγεθος βούρτσας από το window-brushes και η εργασία μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Καταπολεμώντας το φαινόμενο των κόκκινων ματιών

Σε περίπτωση που έχουμε άλλη έκδοση photoshop η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη.

Ας κάνουμε μία μικρή και γρήγορη αναφορά.
Επιλέγουμε και εδώ το χρώμα (foreground), πάμε στο πινέλο paintbrush από τα tool και πατάμε δύο φόρες πάνω του,όπου εμφανίζεται η παλέτα paintbrush option. Εκεί αφήνουμε το opacity 100% και από την αριστερή λίστα επιλέγουμε το color. Κάνουμε zoom στα μάτια που θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα έτσι ώστε να
υλοποιήσουμε την αλλαγή με ακρίβεια. Διαλέγουμε μέγεθος βούρτσας και αρχίζουμε να χρωματίζουμε.
Αφού τελειώσουμε με το χρωματισμό της ίριδας του ματιού πάμε να χρωματίσουμε την κόρη, επιλέγουμε μαύρο. Για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εργασία μας επιλέγουμε ένα τόνο πιο σκούρο χρώμα από την ίριδα και κάνουμε το περίγραμμα. Τώρα η εργασία μας τελειοποιήθηκε.

Έλλη Καραβανάκη

www.photoshopphotography.gr

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία