OLYMPOLIS art project

Το OLYMPOLIS είναι ένα εικαστικό project που πραγματοποιείτε στα πλαίσια του 37ου φεστιβάλ Ολύμπου με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τ.Ε.Δ.Κ..
Το OLYMPOLIS θα αποτελέσει μία παρουσίαση σύγχρονης τέχνης στο Νομό μας και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 20 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, στο Χωριό των Ψαράδων στη Γρίτσα Λιτοχώρου και στο παλιό τούνελ του ΟΣΕ στο κάστρο του Πλαταμώνα.

 

Το πρόγραμμά της μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
12-20: Ιουλίου προβολή έργων video art και video εγκαταστάσεις σε όλους τους προ αναφερόμενους χώρους.
12-20 Ιουλίου: ομαδική έκθεση φωτογραφίας από την Ε.Α.Θ (Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης) με θέμα τον υποβρύχιο κόσμο. Χωριό των Ψαράδων Γρίτσα Λιτοχώρου.
12-20 Ιουλίου: πρώτη πανελλήνια προβολή φωτογραφικών αρχείων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από Νεοζηλανδούς εθελοντές που υπερασπιζόταν το κάστρο του Πλαταμώνα και το πέρασμα του Ολύμπου.
12-20 Ιουλίου: έκθεση ζωγραφικής έργων του Ολύμπου του τοπικού καλλιτέχνη Δ. Συμεωνίδη.
Δευτέρα 14 Ιουλίου: προβολή και ανάλυση της ταινίας τεκμηρίωσης ΄΄Υπάρχει Ελπίδα΄΄, παραγωγής 2007 και σκηνοθεσίας Χρήστου Καλλίτση στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης.
Σάββατο 19 Ιουλίου: live μουσική performance με την επιμέλεια της Όλγα Κουκλάκη, στο παλιό τούνελ κάστρου Πλαταμώνα.
Το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται μέχρι τις 20 Ιουνίου και θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο στις 28 Ιουνίου 2008.
H πραγματοποίηση του Olympolis είναι μία φρέσκια ιδέα με πρωτότυπη θεματολογία που ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, της σύγχρονης τέχνης και έρχεται να προσθέσει μία νέα νότα στο φεστιβάλ Ολύμπου, τη σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση στην Πιερία.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Olympolis Project 2008
Σανταρόζα 1, Τ.Κ. 60100 Κατερίνη
Τηλ. 2351076041 & Fax 2351076042

OLYMPOLIS ART PROJECT