Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για ΟΛΟΥΣ!

Από το fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Ξεκινώντας την φετινή διοργάνωση του Κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας 2013-2014, δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους φίλους της Φωτογραφίας. Τα εκατοντάδες email και τηλέφωνα που λάβαμε. Οι 65 φίλοι που παρακολούθησαν μέχρι τώρα τα δωρεάν σεμινάρια για την ιστορία της Φωτογραφίας που οργανώσαμε. Ακόμη και οι μαθητές μας που ήδη έχουν ξεκινήσει και παρακολουθούν τον 6μηνο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για την φωτογραφική τεχνική, όλοι μα όλοι, μας ζητούσαν σύντομα σεμινάρια, που να καλύπτουν συγκεκριμένα ζητήματα της φωτογραφίας και φυσικά, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Και αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα, οργανώνοντας για αρχή τα 4 Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για ΟΛΟΥΣ! Δίωρα στοχευμένα σεμινάρια φωτογραφίας που έρχονται να απαντήσουν στις απορίες των περισσότερων φίλων που τώρα ξεκινάνε την ενασχόληση τους με την φωτογραφία ή των πιο προχωρημένων που θέλουν να οργανώσουν τις γνώσεις τους σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Φωτογραφία

ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τα 4 πρώτα βασικά μαθήματα φωτογραφίας για ΟΛΟΥΣ είναι :

Η Φωτογραφική μου μηχανή! (Μενού - Επιλογείς - Κουμπιά και δυνατότητες της σύγχρονης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής (DSLR – MIRRORLESS – HIGH END COMPACT. Προσωπικές ρυθμίσεις για την δική σας φωτογραφική μηχανή.)

Οι Φωτογραφικοί φακοί! (Τα είδη των φακών, γωνία λήψης, εστιακή απόσταση, διάφραγμα, βάθος πεδίου, φωτεινότητα και σφάλματα των φακών. Επιλογή του κατάλληλου φακού για το φωτογραφικό σας σύστημα. Μοντέλα και εταιρείες)

Η Έκθεση! (Ψηφιακοί αισθητήρες, Εύρος έκθεσης, δυναμικό εύρος, ευαισθησία και κλίμακα ISO, WB και κλίμακα Kelvin, Φωτόμετρα - Φλασόμετρα και τρόποι φωτομέτρησης. Ανάλυση για τις επιλογές των μηχανών για M, A, S, AUTO,PROGRAM, BULB, ΒΚΤ και HDR.)

Ο Φωτισμός! (Φυσικός και τεχνητός συνεχής φωτισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η χρήση των ενσωματωμένων και των φορητών φλας. Η χρήση της ανάκλασης και της διάχυσης. Κύριος και συμπληρωματικός φωτισμός.)

 

Ο στόχος μας είναι τα προσφερόμενα μαθήματα σύντομα να γίνουν ακόμη περισσότερα και να καλύψουν ζητήματα από όλο το φάσμα της φωτογραφικής περιπέτειας. Τα βασικά μαθήματα φωτογραφίας για ΟΛΟΥΣ έχουν την ιδιαιτερότητα ότι αυτός που ενδιαφέρεται μπορεί να τα παρακολουθήσει μεμονωμένα το καθένα ξεχωριστά ή όλα μαζί, αλλά και όποτε τον βολεύει σε σχέση με τον διαθέσιμο χρόνο του, γιατί επαναλαμβάνονται όλη την διάρκεια της χρονιάς σε συχνότητα από μια εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Μπορεί να τα παρακολουθήσει με την σειρά ή ανακατεμένα, ενώ είναι πολύ προσιτά από άποψη κόστους. Είναι πραγματικά για ΟΛΟΥΣ!!!

Τα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί για κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το απόγευμα. Αλλά ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις εγγραφές μπορούν, να αναπροσαρμόζονται και οι ώρες και οι ημέρες. Θα γίνονται στην έδρα του fotoart στο Περιστέρι και το κόστος του κάθε δίωρου σεμιναρίου είναι 20 ευρώ. Σε συνεργασία με ειδικευμένα φωτογραφικά καταστήματα της Αθήνας, θα σας προσφέρονται εκπτωτικές κάρτες για τα σεμινάρια. Θα σας δίνονται με την αγορά του κάθε είδους φωτογραφικού εξοπλισμού ώστε σε συνδυασμό με τα μαθήματα, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του. Το αποτέλεσμα θα είναι να εισέρθετε δυναμικά στον μαγευτικό κόσμο της ψηφιακής φωτογραφικής εικόνας.

Όλα τα σεμινάρια και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

http://www.seminariafotografias.gr/BMFO/

Ενώ μπορούμε να σας ενημερώσουμε και τηλεφωνικά (Δημήτρης Ασιθιανάκης Τηλ. 210 5745625 – Κιν. 6944 303397) και στο email infoseminariafotografias.gr

Κάντε την εγγραφή σας τώρα. Στις εγγραφές θα τηρείται σειρά προτεραιότητας!

4 ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ