Έκθεση Φωτογραφίας Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012 Arabella Plouviez

Έκθεση Φωτογραφίας Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012 Arabella Plouviez Διάρκεια έκθεσης: 25/11-22/12/13 Χώρος: Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα, τηλ.: 2313318212) Ώρες λειτουργίας: Πε-Κυ 11.00-19.00

Φωτογραφία

Μέσα στη σύγχυση της νόσου του Αλτσχάιμερ, η καθημερινότητα απομακρύνεται, η αμεσότητα χάνεται και το άτομο πασχίζει να κατανοήσει τη σύγχυση των άλλων. Η παρούσα σειρά χρησιμοποιεί ένα οικιακό περιβάλλον που έχει βιωθεί μια ολόκληρη ζωή και το μέσο της φωτογραφίας που τόσο συχνά μεταχειριζόμαστε ως μνήμη για να εξερευνήσει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το μυαλό μας χάνεται μέσα σε αυτή την ασθένεια.

Έκθεση Φωτογραφίας Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012 Arabella Plouviez

 

Τα έργα αυτά δεν αφορούν τη διαδικασία της μνήμης με προφανή τρόπο. Μέσα από τη σχέση μεταξύ εικόνων που εξερευνούν τη ξεθωριασμένη δόξα ενός αγαπημένου σπιτικού και του κειμένου που με βάση την ασάφεια της μίας και μόνης λέξης παρέχει μία πληθώρα εμφανών εννοιών και ταυτόχρονα καμία σαφήνεια όσον αφορά το μήνυμα, το κάθε έργο προκαλεί τον θεατή να αντιληφθεί την απόσταση από το παρόν που η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να επιφέρει.

Η έκθεση είναι μια παραγωγή του Πανεπιστημίου του Sunderland και παρουσιάζεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της PhotoBiennale.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012 Arabella Plouviez